Waar op letten bij whisky kopen?

Er is op het internet een enorme hoeveelheid aan informatie beschikbaar, dat is niets nieuws. Het is ook helemaal niet erg, want je kunt hier heel goed je voordeel mee doen. Het is echter wél aan te raden om de goede informatie te gebruiken, in je op te nemen. De goede informatie vinden is echter een stuk lastiger dan het klinkt. Zo geldt dat ook, en eigenlijk al helemaal, voor whisky kopen. Whisky is een middeltje, een goedje, dat met uiterste zorgvuldigheid dient te worden behandeld. Waarom? Omdat het, het verdient om van genoten te worden. Hier willen we samen met jou voor zorgen, dus daarom gaan we je helpen met de beste whisky kopen. De beste whisky aanschaffen lukt je zonder al te veel moeite na het lezen van deze blog, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken. 

Prijs bij whisky kopen

De eerste factor waar je op moet letten bij whisky kopen is de prijs. De prijs is een belangrijk element dat je in overweging zult moeten nemen, helemaal als je een Nederlander bent natuurlijk! Daarnaast zul je je ook de invloed van de prijs moeten beseffen. Het is goed om je te realiseren dat een betere whisky over het algemeen duurder zal zijn, maar dat het zeker niet een rib uit je lijf hoeft te kosten om een smaakvolle fles aan te schaffen. Dit doe je door bijvoorbeeld een whisky te kopen van een kleinere en minder bekende producent. Je wil waar voor je geld, helemaal als je een wat kleinere portemonnee hebt, dus neem dit stukje goed in je op. Een goede fles whisky kopen tegen een aantrekkelijke prijs is mogelijk, maar het vereist enig graafwerk. Hieronder lees je over nog meer dat je in acht moet nemen naast de prijs. 

De verschillende smaken

Dit is hetgeen waar het natuurlijk allemaal om draait bij een whisky kopen; de smaak. De smaak is het allerbelangrijkste als je van plan bent om hem op te drinken (niet wanneer je een fles whisky wil kopen als investering). Echter is de ‘smaak’ een vrij globaal begrip. We gaan het een beetje proberen te specificeren voor je. Het is goed om te kijken naar de kenmerken die je zoekt in een fles whisky. Voor een whisky kopen wil je een whisky die bij je past. Het is daarom van belang dat je enigszins weet wat je lekker vindt. Als je dit nog niet weet, is het misschien aan te raden om een proefpakket te kopen. Weet je dit wel, is het aan te raden om te kijken welke smaken de whisky’s die je lekker vindt ‘verbinden’. Hebben ze allemaal een fruitige nasmaak, een soepele afdronk, een lekker branderig gevoel achterin de keel, zijn het sterke whisky’s of niet? 

Rijping van de whisky

Ook verdient het rijpen van de whisky enige aandacht. Het is goed om te kijken naar de rijptijd van de whisky die je wil kopen. Een whisky kopen met een lange rijptijd zorgt over het algemeen voor een rijker smaakpalet. Een whisky moet in ieder geval drie jaar rijpen op eikenhouten vaten, een maximum rijptijd is er niet.